luni, 30 iulie 2012

Dragostea in vremea holerei


Zilele astea, furnizorul de internet la care suntem abonati a decis sa nu ne mai "dea" nici un MB, asa ca nu ne-am putut conecta. Timpul pe care il petreceam navigand pe internet l-am inlocuit cu lectura unei carti pe care v-o recomand sa o cititi, daca nu ati facut-o pana acum: Dragostea in vremea holerei de Gabriel Garcia Marquez. Auzisem de aceasta carte de la o prietena, acum vreo 3 ani, dar cred ca nu am fost suficient de pornita in a citi romanul. Tin sa "multumesc" lui ILINK (sa nu va abonati la acest furnizor de internet niciodata) ca mi-a dat ocazia sa ma avant in aceasta poveste frumoasa.
Doi tineri, Florentino Ariza si Fermina Daza se indragostesc, dar viata le rezerva cu totul altceva. Iubirea lui Florentino Ariza pentru Fermina este atat de puternica incat rezista mai bine de jumatate de secol in ciuda faptului ca fiecare isi vede de viata lui. La varsta de 76 de ani, Florentino ii declara Ferminei: "... am asteptat prilejul acesta mai bine de o jumatate de veac, ca sa-ti pot jura din nou fidelitate eterna si iubire de-a pururi vie." Dar nu va spun mai mult, sper doar ca v-am starnit interesul pentru lectura romanului, merita citit daca sunteti un/o romantic/a incurabil/a.
Povestea a fost ecranizata in 2008 de catre scenaristul Ron Harwood, asa ca cei care nu au rabdare sa citeasca, pot viziona filmul cu acelasi nume, desi sunt anumite stari sau ganduri ale personajelor pe care nu le veti identifica in film.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu